مهاجرت تحصیلی

14 نکته برای نوشتن یک انگیزه نامه حرفه ای

نوشتن توصیه نامه

انگیزه نامه از مهمترین مدارک برای دریافت پذیرش دانشگاه و نشان‌دهنده انگیزه اصلی شما برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر است. اگر این نامه را به شکلی بنویسید که بتواند کمیته پذیرش دانشگاه مقصد شما را فردی واجد شرایط برای تحصیل در آن مقطع و رشته قلمداد کند، گام بزرگی در جهت پذیرش تحصیلی آن دانشگاه برداشته‌اید. اغلب دانشجویان انگیزه‌نامه را مانند نوعی مقاله ساده و یا معرفی‌نامه می‌دانند و در نوشتن آن خلاقانه عمل نمی‌کنند. در نتیجه متنی با لحن و آهنگ خسته‌کننده و یکنواخت به دانشگاه مقصد ارائه می‌کنند. انگیزه‌نامه بازتابی از شخصیت و هویتی است که شما قصد دارید در برابر کمیته انتخاب دانشجویان از خود به نمایش بگذارید. معمولا در این نامه افراد تلاش می‌کنند شخصیت و پیشینه‌ی خود را به نحوی جلوه دهند که کمیته‌ی پذیرش قادر به درک آن‌ها از طریق نمرات و پیشینه‌ی تحصیلی نیست. این نامه برخلاف باور عمومی نباید بر روی دستاورهای علمی شما تمرکز کند، بلکه بیشتر بر روی شخصیت و هویت شما در خارج از محیط آکادمیک پیش می‌رود. در تهیه انگیزه‌‌نامه تحصیلی بهتر است وقت و انرژی لازم را صرف کنیم. زیرا هر چقدر باکیفیت‌تر باشد، شانس پذیرش بیشتر خواهد‌ بود. در این مقاله به نحوه نگارش و نکات مهم برای نوشتن یک انگیزه‌نامه حرفه‌ای خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

انگیزه نامه چیست؟

انگیزه نامه یا Statement of Purpose (SOP)، نامه‌ای است که دانشگاه‌های خارج از کشور برای اعطای پذیرش از متقاضیان می‌خواهند. هدف از نوشتن انگیزه‌نامه مشخص کردن دلیل انتخاب دانشگاه و رشته‌ی مورد نظر برای ادامه‌ی تحصیل است. در این نامه باید خلاصه‌ای از اینکه شما چه کسی هستید و قصد دارید به کدام درجات علمی برسید، همچنین سطح آمادگی شما برای ادامه‌ی تحصیل در رشته‌ی مورد نظر نوشته شود. در اصل این نامه می‌خواهد به دانشگاه اعلام کند که زندگی شما تا به این لحظه در چه مسیری بوده است و اهداف آتی شما برای موفقیت چه چیزهایی هستند. تلاش کنید در این نامه توضیح دهید کدام عوامل سبب شده است تا شما به این نقطه از درجات علمی برسید.

اهمیت انگیزه نامه چیست؟

انگیزه نامه مانند توصیه نامه یکی از مهم‌ترین بخش‌های اپلیکیشن به شمار می‌آید. انگیزه‌نامه مدرکی است که باید در کنار سایر مدارک برای دریافت پذیرش دانشجو به دانشگاه مقصد ارسال شود. ترتیب چک کردن مدارک توسط مسئولین با توجه به دانشگاه، متفاوت است. انگیزه‌نامه از این جهت دارای اهمیت است که شما با استفاده از آن می‌توانید نظر اساتید را به خود جلب کنید. مثلا شما در حال حاضر نمی‌توانید مدارک و نمرات خودتان را تغییر بدهید؛ اما می‌توانید با نگارش درست انگیزه‌نامه همه چیز را به نفع خودتان تمام کنید. حتی اگر رزومه تحصیلی خیلی قوی ندارید و یا گپ تحصیلی زیادی دارید، نحوه نوشتن انگیزه نامه اهمیت دارد؛ پس باید روی نوشتن آن حساس باشید و زمان کافی به آن اختصاص دهید. در ادامه قرار است با گفتن ویژگی‌های یک انگیزه‌نامه خوب و روند نوشتن آن با شما همراه باشیم.

نکات نوشتن رزومه

هنگام نوشتن انگیزه‌ نامه باید به چه سوالاتی پاسخ داد

مهم است که در انگیزه‎‌نامه خود به سوالات زیر پاسخ دهید:

  1. من چرا این دانشگاه و رشته را انتخاب کردم؟
  2. هدف بلند مدت شما چیست؟
  3. تحصیل در این دانشگاه و رشته چگونه شما را به هدفتان می‌رساند؟
  4. چرا شایسته ورود به این دانشگاه هستید؟
  5. چه ویژگی‌هایی دارید که به شما در رسیدن به هدفتان کمک می‌کند؟
  6. شما چطور خود را برای این دانشگاه و رشته آماده کرده‌اید؟ تاکنون چه کارهایی انجام داده‌اید؟

ویژگی یک انگیزه نامه مناسب

برای نوشتن یک انگیزه‌نامه حرفه‌ای لازم است بدانید که چه مطالبی را در آن ذکر کنید و به چه مطالبی حتی اشاره‌ای نکنید. در ادامه به طور مبسوط این موارد را توضیح خواهیم داد.

مواردی که مجاز هستید در انگیزه نامه به آن‌ها اشاره کنید:

  1. مقالات و تحقیقاتی که انجام دادید، ولی هنوز در ژورنال‌های معتبر چاپ نشده‌اند را تحت عنوان Submitted ‌می‌توان ذکر کرد. حتما تاکید کنید که در انتظار چاپ هستند.
  2. اگر از قبل با استادی هماهنگ کرده‌اید، می‌توانید اسم آن را ذکر کنید، اما دقت کنید که آوردن نام استاد بسیار حساس است. پس اگر درباره این موضوع با استاد صحبت نکرده‌اید، به نام استاد اشاره‌ای نکنید.
  3. اگر رشته تحصیلیتان را عوض کرده‌اید، اشاره کردن به آن می‌تواند جذاب باشد؛ به شرطی که دلایل قانع کننده‌ای ذکر کنید. همچنین تاکید کنید که در رشته درخواستی پیش‌زمینه و مهارت کافی دارید.
  4. اگر استاد قبلی شما فردی مشهور و سرشناس است، می‌توانید در انگیزه‌نامه به او اشاره کنید، اما در کل تاثیر زیادی ندارد.
  5. اگر تجربه تدریس یا دستیاری استاد را داشته‌اید، می‌توانید همراه با توضیحات، اعم از مهارت‌هایی که کسب کرده‌اید و وظایفی که داشته‌اید، ذکر کنید.
  6. اگر تجربه کار غیر مرتبطی داشته‌اید، می‌توانید ذکر کنید. به شرطی که در آن از دانش و تجربیاتی که به شما اضافه شده است نیز صحبت کنید.
  7. اگر ایران شرایط کار روی تخصص شما را ندارد، می‌توانید به آن اشاره کنید، اما بهتر است در انگیزه‌نامه به نکات منفی در مورد ایران نپردازید.

مواردی که مجاز نیستید در انگیزه نامه به آن‌ها اشاره کنید:

  1. زندگی نامه نویسی،‌ به طور مثال من بچه بودم … در ۷ سالگی این اتفاق‌ها برام افتاد و ….
  2. اطلاعاتی که در CV نوشته شده را مجدد تکرار نکنید؛ مگر اینکه بخواهید توضیحی به آن اضافه کنید.
  3. به نقطه ضعف‌هایتان اشاره نکنید؛ مگر اینکه بخواهید ذکر کنید که چطور باعث رشد فردی شما شده است.
  4. لیست کلاس‌هایی که در آن شرکت کرده‌اید را فقط اشاره نکنید. باید به طور مبسوط توضیح دهید که چرا این کلاس‌ها برای شما مفید بوده و چگونه شما را به هدفتان نزدیک‌تر کرده است.
نگارش sop

14 نکات مهم که در نوشتن انگیزه نامه

  1. انگیزه نامه باید به سوالات مطرح شده از طرف دانشگاه پاسخ‌گو باشد، جواب شما باید شفاف و واضح باشد. به همین منظور اولین قدم در نوشتن انگیزه‌نامه مناسب، خواندن دقیق دستورالعمل است.
  2. پاسخ به سوالات باید بر اساس دستورالعمل مرکز مورد نظر باشد. به عنوان مثال انگیزه‌نامه‌ای که برای دانشگاه x می‌نویسید با انگیزه‌نامه دانشگاه y متفاوت است؛ زیرا دستورالعمل‌ها و سوالات دانشگاه‌ها با هم متفاوتند. توجه داشته باشید که شاید برخی از دانشگاه‌ها به جای انگیزه‌نامه از شما پروپوزال بخواهند؛ نباید این دو را با یکدیگر اشتباه بگیرید.
  3. انگیزه نامه عناوین مختلفی دارد که شامل Letter of interest, statement of purpose و.. می‌شود. Personal Statement و Cover Letter با هم متفاوت هستند و در ادامه به تفصیل توضیح داده می‌شوند.
  4. به طور کلی بهتر است SOP شما به صورت داستانی نوشته نشود. تنها اتفاقات مهم و واقعی زندگی‌تان را تعریف کنید. به طور مثال دلیلی که باعث شده شما به رشته مورد نظر خود علاقه‌مند شوید را توضیح دهید.
  5. بهتر است به افرادی که قرار است انگیزه‌نامه شما را بخوانند، توجه کنید؛ زیرا این افراد معمولا اساتید دانشگاه هستند و مشغله‌های زیادی دارند. بنابراین بهتر است انگیزه‌نامه مفید و مختصر باشد. اگر شروع و مقدمه انگیزه‌نامه‌ از نظرشان جذاب نباشد، احتمال خواندن انگیزه‌نامه‌ تا انتها کم می‌شود و این شانس شما را در پذیرش دانشگاه پایین می‌آورد.
  6. از کپی و خواندن انگیزه‌نامه‌های دیگران خودداری کنید. این نکته مد نظرتان باشد که نمونه موفق SOP  دقیقا همانی است که شما بر اساس شرایط خود و دانشگاه می‌نویسید.
  7. تعداد کلمات SOP مهم است. برخی از دانشگاه‌ها تعداد کلمات را  مشخص کرده‌اند. مثلا گفته‌اند انگیزه‌نامه حداکثر 500 کلمه باشد. اگر طول انگیزه‌نامه مشخص نبود، بهتر است SOP  شما 1 الی 2 صفحه بیشتر نباشد.
  8. از کلمات عمومی و پیش پا افتاده همچون very, interesting و… تا حد امکان استفاده نکنید. به جای این‌ها، از کلمات مترداف رسمی‌تر استفاده کنید.
  9. اگر انگیزه‌نامه خود را برای دانشگاه می‌نویسید، بهتر است از گفتن خاطرات دوره دبستان‌ خود خودداری کنید؛ مگر اینکه اتفاقی مهم در آن دوره افتاده باشد. به عنوان مثال فردی که داخل ایران در دانشگاه دولتی تحصیل می‌کند می‌تواند از دوره کنکور خود بنویسد؛ زیرا برای او موفقیتی بزرگ محسوب می‌شود. 
  10. داشتن انگیزه‌نامه حرفه‌ای برای افرادی که قصد تحصیل با معدل پایین دارند،  بسیار مفید است. برای مثال فردی با معدل ۱۳ در مقطع کارشناسی و معدل ۱۸ در مقطع کارشناسی ارشد، باید با ذکر دلیل معدل پایین مقطع لیسانس خود را توجیه کند. یک دلیل توجیه‌کننده می‌تواند عدم علاقه به رشته تحصیلی مقطع لیسانس باشد. هیچ وقت نگویید در آزمون کنکور عملکرد خوبی نداشته‌اید و باعث شده است دانشگاه دولتی قبول نشوید.
  11. مشکلات به عنوان بهانه گفته نشود. مثلا نگویید چون مخارج خانواده را تامین می‌کردم، عملکردم در کنکور ضعیف بود. به جای آن می‌توانید بگویید با وجود مشکلات مالی ضعیف، توانستم این مرحله را به خوبی پشت سر بگذارم.
  12. از ویژگی‌هایی همچون باهوش بودن برای خود استفاده نکنید؛ زیرا این ویژگی‌ها از نظر آنان ارزشمند و مثبت محسوب نمی‌شود؛ چون باهوش بودن یا نبودن افراد ویژگی انتسابی است. به جای آن صفاتی مانند سخت‌کوش، وقت‌شناس و… را به کار ببرید. نحوه بیان شما در مطرح کردن صفات حائز اهمیت است. توجه داشته باشید صرفا گفتن ((من دارای فلان ویژگی هستم)) کافی نیست؛ بلکه توضیح دادن آن بر اساس تجربیات اهمیت دارد و بررسی می‌شود.
  13. توجه داشته باشید که علاوه بر گذشته، درباره آینده و اهداف بلند مدت خود هم صحبت کنید.
  14. قبل از ارسال SOP  به چندین نفر از دوستان و آشنایان بگویید تا انگیزه‌نامه شما را در ۳۰ ثانیه بخوانند و سپس مطالبی که متوجه شده‌اند را بازگو کنند. اگر مطالب گفته شده همان نکات برجسته شما بود، پس می‌توان گفت انگیزه‌نامه شما مناسب است. در غیر این صورت بهتر است برای نگارش آن از یک متخصص کمک بگیرید.
انگیزه نامه حرفه ای

شرایط نوشتن کاور لتر COVER LETTER

زمانی که قصد دارید برای تحصیل در مقطع دکتری در اروپا یا یافتن شغل درخواست دهید، باید این نامه را بنویسید که معمولا نباید بیش از یک صفحه باشد. در واقع مطالب این نامه باید به صورت خلاصه و رسمی باشد. تمامی مطالب گفته شده برای انگیزه‌نامه به COVER LETTER  هم مربوط می‌شود.

شرایط نوشتن بیانیه شخصی PERSONAL STATEMENT

برخی از دانشگاه‌ها علاوه بر انگیزه‌نامه، بیانیه شخصی (PERSONAL STATEMENT)  هم از شما می‌خواهند. دانشگاه‌های شهر کالیفرنیا این نامه را از شما می‌خواهند که باید 1 الی 2 صفحه باشد. هدف نوشتن بیانیه شخصی این است که مشکلات، موانع و سختی‌های دوران تحصیل خود را بیان کنید. منظور از مشکلات، مشکلات فرهنگی، اجتماعی، علمی و.. است. به مشکلات سیاسی نباید اشاره کرد. بهتر است به مشکلات و موانع علمی همچون در دسترس نبودن تجهیزات آزمایشگاهی اشاره شود.

ساختار انگیزه نامه

ساختار انگیزه‌نامه بهتر است به صورت زیر باشد:

پاراگراف اول: این پاراگراف توضیح کلی مطالب انگیزه‌نامه است. شما باید در پاراگراف اول به نکات برجسته و مهم اشاره کنید و سپس در سایر پاراگراف‌ها مطالبی که ذکر کردید را بسط دهید و برای هر کدام دلیل و مثال بیاورید، زیرا مسئولین طبق اولین پاراگراف تصمیم می‌گیرند تا انگیزه‌نامه را تا انتها بخوانند.

پاراگراف دوم و سوم: این دو پاراگراف باید نشان‌دهنده تحقیقات و توانایی‌های فرد باشد تا کمیته پذیرش متوجه شوند آیا فرد متقاضی شایستگی مقطع و رشته مورد درخواست را دارد یا خیر.

SOP STRUCTURE SUGGESTION

  • INTRO - 1 paragraph

    Explain your career goals and how grad school helps them. In 1-2 sentences, summarize what you have done to prepare for grad school (Part I). Summarize what you plan to do in grad school (Part II). Summarize why the program you are applying to helps you achieve your goals (Part III). Expand on each below.

  • PAST EXPERIENCE - 2+ paragraphsPAST EXPERIENCE - 2+ paragraphs

    Describe research projects and papers (authors, title, responsibility, outcome). Conference presentations. Awards. Technical skills. Specific courses and what you learned in them. Relevant job experience or internships. Contextualize all with respect to your goals and plans. Explain why you have done them. Be Concrete!

  • FUTURE PLANS - 1-2 paragraphs

    Describe future areas of interest. Specific research questions. Problems you’d like to tackle and solve. Classes you’d like to take. Skills you’d like to learn. Explain how they further your goals.

  • WHY US - 1-2 paragraphs

    How does the program help you achieve your goals? Department research that matches yours. Specific lab you like to join. Classes you’d like to take. Professors you’d like to work with. Make sure information here is accurate!

  • CONCLUSION - 0-1 paragraph

    Optional ending, possibly reiterating the points in the intro. Alternatively explain why the program should accept you (WHY ME)

نمونه انگیزه نامه های تحصیلی

نمونه انگیزه نامه تحصیلی
نمونه sop برای تحصیل

نمونه های دیگر انگیزه نامه

:Sample 1

My interest in International Relations and my decision to continue my education in this field is the outcome of my profound interest in Asian studies. Majoring in History of India, during my final year I became especially interested in the sphere of International Relations and Foreign Policy of India, writing my thesis on Indian Foreign Policy during Nehru’s Government and Indian-Chinese relations. Two trips to India 1997 and 1998 allowed me to become better acquainted with this country, refine my knowledge of Hindi and collect unique data for my research. This unforgettable experience convinced me that I had made the right choice of study, leading me to apply for a PhD Degree so as to extend my research in this field.

I have so far completed two years of the PhD program at St. Petersburg State University. My dissertation aims at disclosing those problems which still hinder the process of normalization between the two Asian countries, India and China, reflecting on how Indian scholars perceive these issues. Thus, my research covers both Regional Studies and field of International Relations as a global world system where these two countries play an important role.

My presentation of a paper on Indo-Chinese Relations in 1980s at the international conference “East Asia – St. Petersburg – Europe: inter-civilization contacts and perspectives on economic cooperation” held in St. Petersburg a year ago gave me the opportunity to meet many outstanding researchers, including my referee, Marcia Ristaino, who encouraged me to continue my studies focusing specifically on International Relations and Regional Studies. For that reason, I applied and was accepted to the MA Program in International Relations and European Studies at Central European University in Budapest with a scholarship from Soros foundation. The courses I am taking here will provide me with a sound background in theoretical issues in International Relations.

The reason of why I am applying for another Master’s Degree is that the CEU program, despite its theoretical strength, has very few courses directly related to my major interest, Regional Studies and conflict resolution and peacekeeping. For this reason I would like to deepen my practical understanding of International Relations and relate it to a more focused concentration on conflict analysis and resolution through the program of the Carleton University.

I am aware of the high reputation of your school and the excellent Master’s program that you offer at the Norman Paterson School of International Affairs. I believe it will certainly help me with my research and career objectives either through work in diplomatic service or at an international organization where I will be able to apply my knowledge and skills obtained through studies at your University.

Courses such as Conflict Analysis, International Mediation and Conflict Resolution and International Organizations in International Affairs will be very helpful for my analyzing of the problems in the South Asian subcontinent and beyond it and will allow me to deeper understand the reasons for numerous interstate and intrastate conflicts that persist in the region. Moreover these courses will be of particular relevance to my career plans which are to find employment with UN or a similar institution in the field of conflict resolution and peacekeeping. The possibility to combine theoretical studies with practical skills in conflict analysis and resolution at the Carleton University will enable me to become a good specialist who will be able to contribute to the common cause of peace in the world. I am eager to become a professional orientalist, as I believe this field of study will always be important in the changing world where Asian countries such as India and China play significant roles in the international arena. MA at the Carleton University would be a precious experience both in terms of my academic and professional career. I hope you will give me the opportunity to realize my ambition.

Sample 2

Having majored in literary studies (world literature) as an undergraduate, I would now like to concentrate on English and American literature. I am especially interested in nineteenth-century literature, women’s literature, Anglo-Saxon poetry, and folklore and folk literature. My personal literary projects have involved some combination of these subjects. For the oral section of my comprehensive exams, I specialized in nineteenth century novels by and about women. The relation ship between “high” and folk literature became the subject for my honors essay, which examined Toni Morrison’s use of classical, biblical, African, and Afro-American folk tradition in her novel. I plan to work further on this essay, treating Morrison’s other novels and perhaps preparing a paper suitable for publication.

In my studies toward a doctoral degree, I hope to examine more closely the relationship between high and folk literature. My junior year and private studies of Anglo-Saxon language and literature have caused me to consider the question of where the divisions between folklore, folk literature, and high literature lie. Should I attend your school, I would like to resume my studies of Anglo-Saxon poetry, with special attention to its folk elements.

Writing poetry also figures prominently in my academic and professional goals. I have just begun submitting to the smaller journals with some success and am gradually building a working manuscript for a collection. The dominant theme of this collection relies on poems that draw from classical, biblical, and folk traditions, as well as everyday experience, in order to celebrate the process of giving and taking life, whether literal or figurative. My poetry draws from and influences my academic studies. Much of what I read and study finds a place in my creative work as subject. At the same time, I study the art of literature by taking part in the creative process, experimenting with the tools used by other authors in the past.

In terms of a career, I see myself teaching literature, writing criticism, and going into editing or publishing poetry. Doctoral studies would be valuable to me in several ways. First, your teaching assistantship program would provide me with the practical teaching experience I am eager to acquire. Further, earning a Ph.D. in English and American literature would advance my other two career goals by adding to my skills, both critical and creative, in working with language. Ultimately, however, I see the Ph.D. as an end in itself, as well as a professional stepping-stone; I enjoy studying literature for its own sake and would like to continue my studies on the level demanded by the Ph.D. program.

سوالات متداول

چگونه می‌توان در فیدس سفارش انگیزه‌نامه داد؟

شما می‌توانید از طریق فروشگاه فیدس اقدام کنید.

انگیزه نامه یا همان SOP چیست؟

انگیزه نامه Statement of Purpose (SOP)، نامه‌ای است که دانشگاه‌های خارج از کشور برای از متقاضیان می‌خواهند. هدف از نوشتن انگیزه‌نامه مشخص کردن دلیل انتخاب دانشگاه و رشته‌ی مورد نظر برای ادامه‌ی تحصیل است.

 

متن انگیزه نامه باید چقدر باشد؟

تعداد کلمات SOP مهم است. برخی از دانشگاه‌ها تعداد کلمات را  مشخص کرده‌اند. مثلا گفته‌اند که انگیزه‌نامه حداکثر 500 کلمه باشد. اگر مقدار انگیزه نامه مشخص نبود، بهتر است SOP شما 1 الی 2 صفحه بیشتر نباشد.

آیا یک انگیزه نامه را می توان برای دانشگاه های مختلف ارسال کرد؟

خیر. ممکن است دستورالعمل دانشگاه‌های مختلف با همدیگر متفاوت باشد؛ بنابراین بهتر است یک انگیزه نامه یکسان را برای چند دانشگاه ارسال نفرمایید.

آیا نوشتن انگیزه نامه خیلی زمان بر هست؟

نوشتن انگیزه نامه نیازمند تخصص و مهارت هست و بستگی به تخصص و مهارت متقاضی دارد. در صورتی که بخواهید تیم فیدس این نامه را برای شما بنویسد 2 الی 3 روز کاری زمان می‌برد.

برای نگارش انگیزه نامه از چه فونت و چه سایزی استفاده می شود؟

بسیاری از سایت‌ها نیازی به آپلود فایل انگیزه‌نامه ندارند و باید در فرم‌های مخصوص به خود آن‌ها، در سایت دانشگاه، متن خود را کپی و درج نمایید. اما به طور کلی به یاد داشته باشید که در متن آکادمیک و رسمی، بهتر است از فونت Times New Roman یا Calibri با سایز 12 یا 14 استفاده نمایید که در الفبای لاتین خوانایی بسیار مطلوبی دارند.

آیا برای دو رشته متفاوت نیاز به انگیزه نامه مجزا است؟

بله، قطعا شرایط و انگیزه شما از اپلای و تحصیل در یک رشته خاص، مشابه و یکسان با هدف و انگیزه شما از تحصیل در یک رشته دیگر نیست. از همین رو نیاز است که یک انگیزه‌نامه اختصاصی برای هر رشته تهیه کنید.

آیا می توان از انگیزه نامه‌های موجود در اینترنت استفاده کرد؟

اکیدا توصیه می‌کنیم این کار را نکرده و صرفا از این نمونه‌ها الگو گرفته و نمونه شخصی‌سازی شده خود را تهیه نمایید. انگیزه‌نامه‌های کپی شده به راحتی قابل تشخیص بوده و شما را به سرعت در لیست سیاه دانشگاه‌ها قرار خواهند داد.

آیا برای مراجعه به سفارت نیاز به نگارش انگیزه نامه است؟

به صورت عرفی نگارش انگیزه نامه برای دانشگاه‌ها، اخذ پذیرش و بورسیه از موسسات علمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آنچه که برای اخذ ویزا مورد نیاز است، استادی پلن است. در واقع برای مراجعه به سفارت بهتر است استادی پلن داشته باشید، نه انگیزه نامه.

آیا تکرار مطالبی که در توصیه نامه گفته شده در انگیزه نامه جایز است؟

بله حتی اهمیت فراوان دارد، زیرا توصیه‌نامه توسط اساتیدی که شناختی نسبی از شما دارند، نوشته شده است و اگر این مطالب دوباره توسط خودتان در انگیزه‌نامه نوشته شود، نشان از صادق بودن شما دارد.

آیا مطالبی که در رزومه (CV) گفته شده را می‌توان دوباره در انگیزه نامه توضیح داد؟

 بله می‌توان این کار را انجام داد؛ به شرط آنکه تکرار مطالب باعث شود هدف و ویژگی شما گفته شود. به عنوان مثال اگر مدت طولانی 8 یا 9 ماهه برای کنکور وقت گذاشته‌اید، این را دوباره تکرار کنید؛ زیرا نشان می‌دهد که شما فردی سخت‌کوش و تلاشگر هستید. این ویژگی فردی اهمیت فراوان دارد و نکته مثبت تلقی می‌شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *